Werkdruk

WerkdrukWerkdruk. Elke week is er wel een bericht in de krant waarin gesproken wordt over werkdruk. Het woord werkdruk staat voor, de stress die iemand ervaart door zijn werk en veroorzaakt wordt, omdat het werk wat diegene uitvoert, niet overeenkomen met de kennis, de vaardigheden en de persoonlijkheid van de persoon. Ook kan werkdruk ontstaan, omdat er te veel uren gemaakt moeten worden. Een burn out ligt snel op de loer.

Factoren van binnenuit
Dit zo lezende, zijn het enerzijds factoren van binnenuit die werkdruk kunnen geven. Als je werk uitvoert dat boven je macht ligt, kan dat stress opleveren. Als je werk uitvoert dat jou geen voldoening geeft, geeft dat werkdruk. Als het werk jou niet ligt, geeft het ook werkdruk, want je zit niet op je plek.

Factoren van buitenaf
Dan zijn er ook factoren van buitenaf, die van invloed op jou zijn. Stel voor dat jouw baan veel overwerk kent en jij daardoor het werk als te druk ervaart. Dan is dit een factor van buitenaf. Het is tevens ook een factor die van binnenuit wordt veroorzaakt. Als jij iemand bent die moeilijk nee kan zeggen en dus telkens overwerk verricht, terwijl je daarin een keuze hebt. Dan werk jij mede aan de druk die het werk oplevert.

We hebben allemaal last van druk
Hoe je het wendt of keert, ieders mens zal in zijn leven druk ervaren. We weten nu dat druk gedeeltelijk kan worden veroorzaakt door onszelf, van binnenuit. En dat werkdruk veroorzaakt kan worden door factoren van buitenaf.

Als we nu allemaal druk ervaren, wie is dan degene die moet bepalen wanneer de druk te hoog is! Wie is dan degene die hier iets aan zou kunnen veranderen? Zijn wij het dan niet zelf die er voor moeten zorgen dat de druk niet te hoog oploopt. Kijkend naar de factoren die werkdruk kunnen geven, als werk dat boven je macht ligt. Dan loop je op je tenen. Dan kan je dat in eerste instantie wel heel gaaf vinden en wellicht ook het prijskaartje dat er aan hand. Maar als je dit niet vol kunt houden, is er een ander prijskaartje, dat ineens veel belangrijker wordt. Jouw gezondheid die er onder gaat lijden. Wie moet er dan een keuze maken?

Dan kun je werk verrichten dat geen voldoening geeft. Hiervoor geldt exact hetzelfde. Ook hierin maak jij de keuze. Je zit immers niet op je plek en ja, het klopt, er moet geld op de plank komen. Maar het prijskaartje van de gezondheid weegt wel zwaarder.

Werkdruk van buitenaf gaat precies hetzelfde. Als er veel overgewerkt moet worden en je hebt er zelf misschien geen keuze in, om nee te zeggen. Heb je altijd de mogelijkheid nee te zeggen deze baan.

Het is de kunst de balans bij jezelf te gaan herkennen
De mens werkt en zal dat altijd blijven doen. We leven nu eenmaal in een maatschappij waar aan ons leven een prijs hangt. De prijs van het geld. Geld is een van de eerste levensbehoeften geworden. Net zo belangrijk geworden als een dak boven je hoofd, eten en drinken. Het hang ook allemaal met elkaar samen. Geen geld, geen dak, geen eten.

De druk die dit met zich meebrengt, dat er elke dag geld op de plank moet komen, we daarin geen keuze hebben, is eigenlijk de druk waar het omgaat. Niet eens zozeer de werkdruk. Het is de kunst als mens voor jezelf de balans in jouw leven te houden, bij alles. We zeggen wel eens, laat je niet gek maken. Ik zeg dan altijd, Maak jezelf niet gek. Jij hebt alles in je om een leven te leiden waarin jij de omstandigheden bepaalt. Kies voor omstandigheden die jou een fijn leven geven, zo laat je de druk buiten de deur en werk je met plezier en wordt geld ineens iets dat er vanzelf bijkomt. Dan begrijp je het principe. Bel gerust met een medium of paragnost van www.liveparagnosten.nl als jij veel druk en stress in je leven ervaart. De mediums en paragnosten van www.liveparagnosten.nl zullen jou laten zien hoe jij je leven naar je eigen hand kunt gaan zetten.

Liefdevolle groet, Claire top medium liveparagnosten.nl