Ben je een vliegende Wendy

vliegende TinkerbelBen je een vliegende Wendy, of een vliegende Tinkerbel? Elke Disney film heeft een moraal. De film Peter Pan laat ons zien dat iedere vrouw zowel een Wendy in zich heeft en een Tinkerbel. Wendy is het verzorgende type, die klaarstaat, vaak zichzelf wegcijfert en alles over heeft voor iedereen. Ze wil graag dat alles op rolletjes loopt, het zo goed mogelijk doen. Valt snel voor de eerste de beste, die ze aan alle kanten zal vertroetelen. Als hij maar bij haar blijft.

Tinkerbel is onafhankelijk, is er wel voor anderen, maar zet zichzelf daar niet voor opzij. Ze gaat compleet haar eigen gang, geniet van alles wat ze doet, zit boordevol energie en niemand die haar de baas is. Ze weet heel goed wat ze wilt en zal pas kiezen voor een partner als ze daar 100% zeker van is en nooit en te nimmer zichzelf op welke manier dan ook wegcijferen voor deze man.

Iedere vrouw heeft beide types in zich. In beiden kun je als vrouw doorschieten. Zo kan Wendy zichzelf helemaal wegcijferen voor anderen, braaf, liefdevol zijn en denken, als mijn partner en kinderen gelukkig zijn, dan ben ik het ook. Tinkerbel kan ook doorschieten, zo onafhankelijk zijn dat ze de mannen afschrikt door haar onafhankelijkheid, daar niet iets van in te willen leveren.

Het mooiste wat een vrouw kan hebben, is van allebei iets, zelf weten wanneer ze in een van beide doorschiet, en dan bijsturen wanneer nodig. Dat bijsturen is een gevoelsmatig gegeven en daarvoor heb je inzichten nodig in het leven, jezelf en anderen.

Als de inzichten ontbreken bij jezelf, dan ga je jezelf al heel snel een bepaalde rol aanmeten, zonder dat je in de gaten hebt, je zelf hiermee te kort te doen. Sla je door in de Wendy rol, ontbreekt zelfvertrouwen, zelfbewustheid, humor. Je neemt je taak als verzorger heel serieus. Je verwaarloost jezelf, al het andere staat op de eerste plaats. Voor Tinkerbel geldt, hetzelfde. Zonder zelfinzicht kan ze zich wel eens veel te onafhankelijk op willen stellen, dat anderen haar egoïstisch vinden en te veel op zichzelf is gericht.

Als beide typen de rol helemaal nemen, dan zit daar iets onder en dat is voor beide rollen hetzelfde, namelijk angst en onzekerheid. Vanuit angst gaat Wendy pleasen. Vanuit onzekerheid laat Tinkerbel niemand bij haar te dicht in de buurt komen.

Beiden types hebben veel overeenkomsten. Ze vliegen de gehele dag, van hot naar her, hebben in hun eigen ogen altijd heel veel te doen, allebei op hun eigen manier. Dat druk zijn, is in feite een vlucht. Een vlucht voor zichzelf. Door druk te zijn, hoef je niet naar jezelf te kijken en te voelen. Als ze dat namelijk zouden gaan doen, komen ze bij een diepere laag van zichzelf, die ze liever niet willen aanraken.

Want zodra ze in ruste zijn, even niets omhanden hebben, gaan ze onrustig worden. Opstaan, niet in de gaten hebbend dat ze ook even niets hoeven te doen en te mogen genieten van het moment. Zo lopen ze weg voor zichzelf. Elke vrouw is zowel de een, als de ander en het mooiste is als je beide rollen in balans zou hebben.

Die balans vinden, want dan voel je je gewoon het fijnst, dan loop je ook niet weg voor je eigen diepere laag, die durf je aan te gaan en is ook nodig, want die zit je nu in de weg, en dit kun je samen doen met een medium of paragnost van Live Paragnosten gaan ontdekken.

Een medium of paragnost zal samen met jou gaan kijken waarom je altijd aan het hollen en vliegen bent, waar je voor weg aan het lopen bent. En door dit te weten, zul je zien, wordt jij van allebei het beste en dan heb jij de balans te pakken.

Medium Claire