Universele Wetten

Zeven Universele Wetten,Er zijn drie eeuwige wetten die nooit gewijzigd of overstegen mogen worden, die zijn er altijd geweest en die zullen dus ook altijd blijven bestaan. De andere vier wetten zijn veranderlijke wetten en kunnen wel overstegen worden.

Mentalisme, Het universum is mentaal. De Universele Geest is een universeel bewustzijn waaruit alle dingen zich manifesteren. Onze hersenen filteren, blokkeren en verwerken informatie van de Universele Geest, maar we zijn ieder de som van onze gedachtes en ideeën.

Overeenstemming,  “Zo boven, zo beneden, zo beneden, zo boven”.

We leven in een tijd- en ruimtegebonden wereld en ook in een tijd-en ruimteloze wereld. Deze werelden zijn onafhankelijk van elkaar, maar toch gebonden doordat wat wij in de ene wereld doen, effect zal hebben op de andere. Het hele heelal is afkomstig uit die “Ene Bron”.

Trilling, “Niets rust, alles beweest, alles trilt”.

Deze derde wet is de laatste van de onveranderlijke Universele Wetten. Alles in het universum is in beweging en trilt in zijn eigen ritme en tempo.

Polariteit, Alles in het universum is tweeledig en heeft tegenpolen. Om een volledig beeld van de werkelijkheid te kunnen bevatten, moet je leren overeenkomsten te zien in verschillen en ook verschillen in overeenkomsten.

Ritme, Het universum beweegt zich in een kring en in spiralen rond. Alles beweegt zich in cirkels; de bloedstroom in ons lichaam, onze ademhaling etc.

Oorzaak en gevolg, Alles heeft een oorzaak en is ook de oorzaak van weer iets anders. Deze wet laat zien hoe alles met elkaar verbonden is en wat gevolgen heeft voor de een, heeft gevolgen voor veel of zelfs voor allen. We zijn een stukje van een puzzel dat invloed heeft op het geheel. Toeval en geluk bestaat niet, je moet je geest beheersen om je eigen lot te creeëren, want alles is een mentale creatie.

Geslacht
Alles bevat mannelijke en vrouwelijke elementen. Niemand is 100% man of 100% vrouw, want we hebben eigenschappen van beide geslachten.