In je kracht (Ki) staan

In je kracht (Ki) staanIn je kracht (Ki) staan. Je hoort zo vaak de woorden:  Ik kan het niet – Ik red het niet – Ik zal het proberen – Dat lukt mij nooit – Ik krijg toch nooit een ander – Ik word toch niet aan genomen – Ik zak voor mijn examen – Ik heb ook altijd pech –Liefde is voor mij niet weggelegd – Dat krijg ik toch niet voor elkaar, en ga zo maar door.

Iedereen heeft weleens één van deze zinnen gebruikt. Als je één van deze zinnen te vaak gebruikt, ben je bezig jezelf uit je kracht te halen. Je houdt niet voldoende van jezelf. Je denkt echt dat je het niet waard bent.

Waarom:  Vaak komt dit voort uit een laag zelfbeeld, wat bij veel mensen al gevoed is in hun jeugd. Veel kinderen nemen ook de manier van denken van hun ouders over. Zo zijn kinderen met negatieve ouders, zelden positief.

Als je geen stevige basis mee hebt gekregen als kind, is het ook moeilijk om de kracht altijd maar uit jezelf te halen. Zelfs als ben je een survivor, dan nog kunnen deze zinnen zich blijven herhalen in je hoofd.

Misschien hebben je ouders wel tegen je gezegd dat je niks kon bereiken in het leven. En ook al verzette je je ertegen, dit stemmetje raak je niet zo makkelijk kwijt. En later ga je zelf de rol overnemen van je ouders als innerlijke saboteur.

Het is vaak een jarenlang process om je hiervan los te maken. Als je het zinnetje gebruikt: ‘zal ik het dan maar proberen’, dan ben je ook al bezig jezelf uit je kracht te halen. Je gelooft eigenlijk niet dat je het aan kunt. Dat iedereen beter is dan jij.

In je kracht komen: Om in je kracht (ki) te komen en te blijven, moet je zorgen dat dit soort zinnen worden gewist uit je taalgebruik.

Al heb je het nog zo moeilijk, door positief te blijven, ook in je gedachten, zul je beter in je kracht komen te staan. Daardoor zul je een betere levensverwachting hebben.

Emoties uiten: Het is niet enkel positief denken, want daarmee red je het nog niet. Het is een process van naar binnen durven keren in jezelf. En alle emoties die daar diep verborgen liggen, naar boven te laten komen. Datgene wat vaak al een leven lang onderdrukt is. Jezelf letterlijk toestemming geven om te mogen VOELEN. Om verdrietig te mogen zijn, te huilen, te schreeuwen, en alle frustraties eruit te gooien.

Ontladen- en opladen: Elk mens heeft periodes van ontladen- en opladen nodig. Ontladen betekent dat je je los maakt van negatieve energie, door je gevoel er te laten Zijn, en er niet langer voor weg te vluchten.

Erover praten met een medium of paragnost, is ook een vorm van ontladen, omdat je het dan beter kunt verwerken, en heldere inzichten kunt krijgen. Het werkt letterlijk bevrijdend!

Opladen is noodzakelijk om terug in je kracht te komen, en ook weer positiever in het leven te gaan staan. Je kunt je pas beter gaan voelen, als je actie onderneemt. Niemand komt verder door zelfmedelijden.

Blijf daarom ook niet te lang zitten met je problemen. Bel één van onze liveparagnosten, zij helpen je graag.