Liefdesverdriet

LiefdesverdrietLiefdesverdriet is de droefenis die de persoon voelt bij een verbroken relatie, of over de onbereikbaarheid van een geliefde. In het algemeen gaat het niet om huwelijkse relaties. In het geval van een verbroken huwelijk, spreekt men eerder van rouwverwerking door scheiding. Vooral als men lang getrouwd was, is het heel erg moeilijk om dit zomaar los te laten.

Liefdesverdriet is de laatste tijd erkend als aandoening met aanwijzingen als van een ziekte. Het gevoel ‘verlaten te zijn’, leidt tot fysieke- en geestelijke pijn, die doet denken aan een depressie.

De persoon heeft weinig energie om wat te gaan doen, en voelt zich nutteloos. Hij/zij heeft last van: slapeloosheid, hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, en heeft geen eetlust meer. De duur van liefdesverdriet is zeer uiteenlopend, van enkele dagen, tot vele jaren.

In een heel enkel geval komt de persoon met de gedachte om zelfmoord te plegen vanwege liefdesverdriet (dit komt vaak voor bij tweelingzielen en soms bij sterke soulmates). Omdat die persoon zich geamputeerd voelt, kan het gevoel ‘er niet meer te willen zijn’, soms heel erg heftig worden.

Verdriet uiten,  Over het algemeen is het goed om het verdriet te uiten. Ook moet je het belang van je werk en andere bezigheden niet loslaten. Dit geeft afleiding en beperkt het verdriet. Het laat je zien dat er meer is, dan alleen die depressieve wereld. Het dwingt je om eruit te gaan, onder de mensen te komen, en verder te gaan met je leven.

Het uiten van de emoties is en blijft belangrijk. Want door het te onderdrukken, kunnen je chakra’s verstopt raken, en kun je uiteindelijk ziek worden. Het is van groot belang om ál je emoties toe te laten bij liefdesverdriet. Wat vaak begint bij de gevoelens van onmacht, frustratie, eenzaamheid, boosheid, onzekerheid en twijfels.

Laat al deze emoties in je opkomen en zeg dat ze er mogen ZIJN. Daarna zullen andere emoties naar boven komen, en steeds kom je dichter tot de kern. Bij het verbreken van een relatie moet je ontdekken wie jij zélf bent, zonder je partner. Wat is jouw ware identiteit? Voelde je je afhankelijk van je partner, weet je niet meer wie je zonder hem of haar bent?

Dan is het nóg belangrijker om diep in jezelf te graven, en weer van jezelf te leren houden. Dit is vaak een levenslang proces. Maar de scherpe randjes zullen snel verdwijnen, als je jezelf maar toestaat om te mógen voelen.

Beschadigd hartchakra, Mensen die liefdesverdriet hebben, hebben vrijwel altijd een beschadigd hartchakra. Wat ook logisch is. Sommige mensen kunnen ook fysieke klachten krijgen bij hun hartchakra (hartkloppingen enz.).

Je moet je hart helen, en jezelf Liefde durven schenken. Van jezelf houden is een proces wat tijd nodig heeft. En onze consulenten en healers kunnen je daarin bij staan.

Wil je behandeld worden op je hartchakra, bel dan een healer. Wil je advies, of handvatten hoe hiermee om te gaan, bel één van onze mediums of paragnosten. Zij kunnen soms ook karmische banden zien, en wat jullie van elkaar mochten leren.

Vaak als men begrip krijgt in de situatie, of dat er geen verdere groei mogelijk was, helpt dat om het te accepteren, en daardoor los te laten, en verder te gaan met je leven.

Bij liveparagnosten.nl werken coaches en therapeuten die als je er even doorheen zit, jou graag adviseren en steunen in moeilijke tijden.