Financiële problemen

financiele problemenHeel veel mensen en gezinnen zitten op dit moment met financiële problemen en hebben zorgen hoe ze de maand door moeten komen. Zijn deze nu ontstaan door slechte budgettering, het verlies van een baan, verhogingen van vaste lasten of gezinsuitbreiding, het probleem ligt daar en moet nodig worden opgelost. U kunt het probleem uit de weg gaan en de brieven ongeopend de la in gooien, waar door de problemen als maar groter worden, u zult er niet gelukkiger van worden. En de tijd duurt steeds langer voor dat u alle moed heeft verzameld de la te openen om te kijken wat voor narigheid er allemaal in ligt.
Financiële problemen en slapen
Besef tevens dat niet alleen uw financiële probleem groter word. Maar wat denkt u van steeds maar slechter kunnen slapen, pijn in uw maag hebben, hoofdpijnen en niet te vergeten de druk die het op uw relatie legt. Elkaar verwijten gaan maken over weer een nieuwe aanschaf of het geld niet hebben om een nieuwe wasmachine te kopen of de kinderen die nodig nieuwe kleding moeten hebben, natuurlijk weet u zelf wel wat we bedoelen.

Een financieel probleem is op te lossen. Alleen het is aan u om het probleem opgelost te willen hebben. De keuze is tevens aan u of u het alleen gaat doen of met behulp van, een goede vriend(in) Let wel, mocht u een goede vriend(in) in de arm nemen om u te helpen en te steunen er goede afspraken gemaakt moeten worden desnoods op papier. En hij of zij het vertrouwen waard moet zijn. Niets is zo erg om door vrienden nog verder in de narigheid te komen.

Laat het niet zover komen dat het water u aan de lippen staat. Of dat u angstig gaat worden voor een postbode die dreigbrieven en aanmaningen bij u in de brievenbus gooit. Of de deurbel, bang dat daar een deurwaarder of iemand van een incassobureau aan de deur staat. Dit alles is vreselijk en valt niet mee te leven. Dus verzamel al uw energie en moed en breng hier verandering in.
Financiële problemen en relatie
Laat uw relatie en gezin niet de dupe worden van uw problemen en geldzorgen en ga elkaar geen verwijten lopen maken. Wees eerlijk en open naar elkaar en bespreek alles samen en zet allebei uw schouders onder uw financiële problemen en probeer ze samen op te lossen.

We beseffen ons tevens dat er nog een totaal ander verhaal aan zit. Namelijk wanneer één van de partners last heeft van een verslaving. Wat dus veel geld kost waardoor u in financiële problemen bent gekomen. Ook dan is het heel belangrijk dat u toch samen met uw partner en gezin gaat werken aan oplossingen. Met of zonder behulp van hulpverlenende instanties.

Voor vragen  of heeft u inzicht/hulp nodig?

Onze Coachen en mediums  van liveparagnosten helpen u graag!!!