Reiki, healen en readen

Reiki, healen en readen.Reiki houd alle leven in stand omdat het universeel is maar ook omdat het gaat om overdracht van energie. Letterlijk alles bestaat uit energie. Zo kan reiki ook worden gebruikt om ziekte te genezen. Of te genezen op energetisch, emotioneel of fysiek niveau. Healen heet dat met een mooi woord. Healen is dus genezen via de overdracht van energie van de een naar de ander. Zo kun je via deze healing, zoals de behandeling heet ook wel blokkades in het energetisch lichaam van de ander verwijderen. Tijdens dit proces pakt Reiki alles aan. Of het nu gaat om het bewust maken van onbewuste zaken of schaduwkanten die nog in het donker liggen, reiki pakt al deze zaken aan ten doel alles te transformeren, accepteren en intergreren onderweg naar de heelheid. Dit kan betekenen dat er zaken boven komen die weggestopt waren. Bij reiki stroomt de energie en je kunt er niet voor kiezen het een wel zichtbaar te laten worden en het andere niet. Dat kan heel heftig zijn. Toch mag je erop vertrouwen dat alles op het juiste moment komt.

Readen. Readen is het lezen van de energie van het energetisch systeem van een levend organisme. Bijvoorbeeld de mens. Zo kun je in het energetisch systeem of het lichtlichaam of aura heel veel informatie vinden, over wie deze persoon is, hoe deze persoon zich voelt en wat daar de oorzaak van is. Zo kan je middels een reading de persoon lezen en middels de healing de oorzaak van een verstoring in het energetisch lichaam oplossen. Vrij zetten.
Reiki. Wanneer men reiki toepast wordt er gewerkt met universele energie. Dat wil zeggen, niet met eigen energie. Reiki is een manier waarbij je kunt komen tot een ontwikkeld, bewust spiritueel leven, maar ook om je gezondheid bijvoorbeeld te bevorderen. Reiki zorgt ervoor dat energiebanen weer vrijkomen en kunnen stromen. Wanneer je reiki eigen bent, en er zijn verschillende soorten reiki kun je deze ook bewust in zetten om jezelf te helen. Denk bijvoorbeeld aan jezelf tot rust brengen bij de tandarts, of met je aandacht naar bepaalde pijn te gaan. Reiki kun je toepassen op je naaste, op de natuur, maar ook op jezelf.

Hoe werkt Reiki? Reiki kun je toepassen op een behandeltafel waarbij de behandelaar zijn of haar handen op verschillende manieren op plaatsen van je gezicht houdt of een klein stukje erboven. De reikibehandelaar stuurt met behulp van verschillende symbolen universele energie naar de client waarbij de intentie van de reikimaster het belangrijkst is. Reiki kun je toepassen in een behandelruimte of op afstand. Wanneer je kiest voor reiki op afstand ga je als ontvanger op een afgesproken tijd klaar zitten om de reiki te ontvangen. Op de afgesproken tijd zit je klaar met gemakkelijke kleding, een prettige sfeer en zorg je ervoor dat je niet gestoord kunt worden. Op de afgesproken tijd stem je je af op de reikimaster en weldra zul je als je de instructies hebt gevolgd de energie voelen stromen. Daarbij is het mogelijk dat je zelf beelden ontvangt, maar ook kun je de energie voelen stromen. Maak je op dat moment geen enkele zorgen. Alles wat voor jou bedoeld is komt naar jou toe op het juiste moment. Neem na de behandeling een moment rust, zet daarna je voeten even stevig op de grond, drink wat water, neem een douche of ga even wandelen. Mochten er emoties vrijkomen laat deze dan gaan. Alles wat je voelt en ervaart is van jou en mag er helemaal zijn. Wanneer je deze blokkeert door dit niet te willen voelen stagneert het alleen opnieuw. Reiki kent verschillende graden, waarbij je bij de derde graag zelf meester bent en deze reiki door kunt geven aan anderen, dus ook anderen inwijden in de vorm van reiki die je gekozen hebt. Er zijn verschillende soorten reiki. Stuk voor stuk kun je ze meester worden. Voel bij je keuze van een soort reiki goed wie je daarvoor wilt benaderen. Stem daar op af. Er zijn veel verschillende mensen die een bepaald soort reiki geven en soms betekent het dat er ook verschillende prijzen zijn voor een bepaalde inwijding, reiki is niet gratis.

Reiki is ontstaan doordat de Japanse Usui op zoek ging naar het antwoord op de vraag hoe Jezus de mensen kon genezen. Na een aantal weken op een heilige berg in een klooster te zijn verbleven begreep hij middels een visioen die hij ontving hoe dit in zijn werk ging. Hij zette zijn wetenschap in ten behoeve van de mensheid.
Op een spirituele hulplijn staan meestal ook mensen die reiki kunnen toepassen. Zij kunnen je alles vertellen over Reiki, verschillende inwijdingen en het nut ervan. Vraag daarom eens rustig na en stel je vragen aan onze consulenten.