Pestkoppen

PestkoppenPestkoppen. Bij pestkoppen hebben we een beeld van kinderen, pubers die elkaar het leven zuur maken. Het woord pestkoppen kun je ook nog op een andere manier associëren. Jouw eigen hoofd kan voor jezelf ook een aardige pestkop zijn.

Pestende gedachten
De mens vreest wat af. Bij het minste of geringste kan het hoofd aan de haal gaan met nare gedachten. De gedachten herhalen en herhalen zich en op een gegeven moment kan het zelf zo zijn, dat je eigen gedachten jou ergens van hebben overtuigd. Dan start het vrezen voor iets. Stel je voor dat, dat ik mijn baan kwijt raak. Hoe ga ik dan leven? Hoe vind ik weer een nieuwe baan? Stel voor dat mijn partner mij niet meer wilt en ik hem kwijtraak?

Zo zijn er heel veel dingen die dagelijks in onze gedachten aan de orde komen en ons aardig kunnen pesten. De grootste pestkop ben jij dan eigenlijk zelf, voor jezelf. Het blijft voor ieder mens ongelooflijk moeilijk de balans te bewaren in gedachten. En hoe gek het ook is, het hoofd neigt altijd naar het negatieve.

We denken eerder aan iets negatiefs dat ons kan overkomen, dan aan iets positiefs. Sta er maar eens bij stil. Zijn jouw gedachten bezig met dingen die zouden kunnen gebeuren en je dat liever niet hebt? Of zijn je gedachten in een positieve stand en denk je de meeste tijd aan dingen die je super fijn zou vinden, dat ze gaan gebeuren? Ik heb in ieder geval nog nooit iemand ontmoet, die zei; “Ik ben zo blij, want ik denk aan mijn nieuwe huis dat ik ga kopen, of ik denk aan mijn vakanties die ik nog allemaal ga meemaken.”

Positieve gedachten
Als we onze gedachten compleet bewust van zouden zijn en ook nog weten dat we zeggenschap hebben over onze eigen gedachten, dan zouden we wel anders omgaan met onze gedachten. Dan zouden we er wellicht mee stoppen om onszelf te pesten met al die negatieve gedachten. Je kunt jezelf dus trainen in positieve gedachten, dat is best wel pittig. Maar net zo goed als je jezelf hebt aangeleerd bij alles het negatieve te zien. Kun je jezelf ook aanleren alles op een positievere manier te gaan zien.

Gewoonte geworden
Het is een gewoonte geworden in de loop van de tijd, gedachten zijn gang te laten gaan en jou te pesten. Als je daar eenmaal achter komt, is de keuze snel gemaakt. Aan de slag met het stoppen van pesten van jezelf door vervelende gedachten, die zich blijven herhalen. Het vergt oefenen en doorzettingsvermogen, en met hulp van een top paragnost, een top medium, een coach of counselor, die je kunt vinden op www.liveparagnosten.nl, kom je echt een heel eind.

Aanleren anders te gaan denken
Want hoe fijn zal je je niet gaan voelen als jouw gedachten jou niet meer pesten en je gedachten meer gericht staan op de leuke dingen van het leven? Het effect op jouzelf is groot. Niet alleen ga je je er beter door voelen en meer de zonnige kant van het leven zien. Je doet je lijf ook er enorm goed mee. Want positieve gedachten hebben een positieve invloed op je weerstand. En je weerstand zorgt er voor dat je lijf energiek is en jij je krachtiger voelt.

Waag er eens een keer een telefoontje aan op www.liveparagnosten.nl. Mediums, waarzeggers, paragnosten geven jou naast antwoorden op je vragen, ook hele goed inzichten mee hoe of jij jezelf kan herprogrammeren. Dat je jouw pestkoppen, die nare gedachten, het gepieker buiten de deur gaat zetten.

Een leven zonder pestkoppen is een veel fijner leven!
Liefdevolle groet, Claire liveparagnosten.nl