Ik verdien het geluk ook

Ik verdien het geluk ookIk verdien het geluk ook. Als ik om mij heen kijk, zegt een cliënt op Live paragnosten, zie ik allemaal gelukkige mensen. Zie ik stelletjes gelukkig samen op een terrasje zitten, waarom is mij dit niet gegund. Ik vind dat ik dat geluk ook verdien. Ik doe er alles voor, ben lief, attent, aardig, eerlijk en nog lukt het mij niet gelukkig te zijn. Een partner te vinden die trouw is aan mij. Wat is er mis met mij, vraagt de cliënt zich vertwijfeld af.

Jaren ben ik nu alleen en ja, ik viel een jaar geleden voor iemand. Daar durfde ik mijn hart bij te open, nadat hij maanden achter mij aan had gelopen en ik de boot eerst afhield. En eenmaal, toen ik toehapte, hebben we een paar leuke maanden gehad en ineens, gaf hij aan, dat ik het toch niet was. Dit deed zoveel pijn en ik hoop nog maar steeds dat deze man tot een ander inzicht gaat komen. Kun jij mij vertellen of hij terug gaat komen? Een hele logische vraag van deze cliënt.

Ze heeft de man eerst laten zien dat ze niet zomaar beschikbaar is en op een gegeven moment er toch voor willen en durven gaan. Dat een man dan in haar ogen ineens afhaakt, is heel moeilijk te verkroppen. Dat doet pijn, dat geeft teleurstelling. Waarom heeft hij zoveel moeite gedaan, om mij daarna toch als een baksteen te laten vallen. Mijn hart wilt hem terug. Het lijkt wel of ik niet voor het geluk geboren ben.

Deze cliënt is wel voor het geluk geboren. Ze kan het ook zeker gaan krijgen. Alleen hoe ga je om met het geluk? Hoe laat je het toe. Hoe kijk je er naar? De manier waarop deze vrouw er naar kijkt, is dat ze er van overtuigd is dat anderen wel gelukkig zijn en zij niet. Ze heeft zichzelf er van overtuigd dat als er een relatie is, het geluk er ook is. En ze vergeet iets belangrijks.

Zo werkt het niet met geluk. Je geluk afmeten aan wat je ziet, ga je jezelf nooit gelukkig voelen, ook niet als een ander je pad kruist. Als een man je interessant vindt, wil dat nog helemaal niet zeggen dat jullie bij elkaar blijven. Je leert elkaar kennen en beiden kunnen besluiten dat het het toch niet is. Als je daar bij stilstaat, ga je anders naar geluk kijken en ga je er anders mee om. Als vanzelf voel je dan dat geluk niet afhangt van een ander, maar van jezelf.

Deze cliënt is met zichzelf niet gelukkig en laat haar geluk afhangen van anderen. Dan krijg je als vanzelf elke keer weer een teleurstelling. Je verwacht de verkeerde dingen van de ander, dat laat je zien met je gedrag. De ander voelt dat en ziet dat en om die reden haakt deze af. Er wordt te veel druk gelegd op de ander. Die ervaart dat hij jou gelukkig moet gaan maken.

Zolang deze cliënt niet eerst zichzelf gelukkig gaat maken, zullen relaties blijven komen en gaan. Met evenveel teleurstellingen tot gevolg. Gelukkig zijn er top mediums te vinden op Live Paragnosten, die dagelijks veel cliënten aan de telefoon krijgen die allemaal op zoek zijn naar het geluk en het maar niet aan hun zijde krijgen.

De online mediums van Live Paragnosten weten hoe ze cliënten kunnen leren hoe het anders kan. Ze geven hiervoor antwoorden en inzichten waarmee de cliënt in gaat zien waarin deze kan bijsturen. Vaak zijn het een paar hele kleine stapjes die de cliënt moet gaan zetten.

Die stappen zijn met name, bewustwording dat hoe jij geluk ziet, je het nooit gaat krijgen. Dat zolang je je geluk laat afhangen van anderen, je het nooit gaat krijgen. Dat de enige manier om het geluk te hebben, jij vanuit jezelf er in moet gaan geloven en moet gaan inzien dat je alles hebt om gelukkig te zijn. Dan ga je anders kijken en om met een eventuele potentiële partner.

Dat geluk een gevoel is diep van binnen. Dat geluk er altijd al is, maar je het nog niet hebt kunnen zien. Laat de kanjers van Mediums van Live Paragnosten je het uitleggen. Dan komt het geluk er ook voor jou.

Medium Claire