Als je je ziel ontmoet

Als je je ziel ontmoetAls je je ziel ontmoet, laat je de angst los. Alleen zijn kan beangstigend zijn, zelfs al heb je genoeg liefdevolle mensen om je heen, die je voor jouw gevoel beschermen. Ook dan kunnen er momenten zijn dat je alleen bent en het leven je beangstigt.

Het is dan de eigen angst die sterker is dan de kracht, die we de kans geven ons de baas te zijn. Onze gedachten die bang zijn, niet goed weten dat we nergens bang voor hoeven te zijn. Een soort van macht neemt bezit van ons. Een gedachtestroom die niet te stoppen is en we ons angstig en alleen voelen.

We zijn dan bang dat we het alleen niet aankunnen, de angst wijst onze kracht af. De angst wil overheersen en laten we toe. We laten het net zo lang toe, totdat diep in ons iets een rigoureus besluit neemt.

De ziel staat op, onze kern gaat aan het roer staan en die fluistert in je oor. Wordt het niet eens tijd om de angst voorbij te gaan. Wordt het niet eens tijd te gaan genieten van de successen die je behaald. Wordt het niet eens tijd het leven zonder angst en beven tegemoet te gaan zien, en dat je daar niemand voor nodig hebt.

Wordt het niet eens tijd om voluit te durven zijn wie jij diep van binnen bent, want zegt je ziel, zolang jij jezelf blijft verloochenen, kan ik niets voor jou betekenen. Dan blijf ik mij verstoppen, dan kan ik jouw maatje niet zijn. Samen, jij en ik kunnen we bergen verzetten. Ik bescherm je bij elke stap die je zegt. Laat mij het voortouw voor je nemen en je het pad wijzen wat goed voor jou is.

Je hoeft alleen maar naar mij te luisteren, zegt de ziel, ik heb alleen maar het beste met je voor. Dat weet je niet van anderen, want kijk maar, ze hebben je verraden, ze hebben je laten zitten. Ze hebben je niet gerespecteerd. Ze hebben je pijn gedaan en gekwetst.

Ik, zegt de ziel, zal je nooit pijn doen, ik zal je altijd beschermen. Ik zal je nooit achterlaten, maar dan moet je mij wel de ruimte geven en gaan vertrouwen. Zodat ik je kan laten zien, dat ik het wel goed met je meen en voorheb.

De ziel als jouw maatje zien, zodat je nooit meer bang bent en kunt vertrouwen, blindelings op je eigen ziel, die er voor zorgt dat je je nooit meer angstig en alleen voelt, dat je vreugde voelt, blijdschap, het avontuur samen aan durven gaan, dat leven heet. Dan voel je je nooit meer angstig en alleen.

Zo ga je stappen zetten, die je eerst niet voor mogelijk hield. Je durft alleen op stap te gaan, je durft alleen te zijn en je hebt het fijn. Je ziel zegt, ik hou van jou, hou jij van mij. Zullen we er voor elkaar zijn. Je begint van jezelf te houden, Je begint tevreden te zijn met wat er is. Je begint op jezelf te vertrouwen. De angst laat je achter je, die maakte je alleen maar bang en klein. Die deed je pijn, die zorgde er voor dat je gekwetst werd. Die liet dat toe.

Je ziel niet, die is gekwetstheid voor, die fluistert je in welke woorden je kunt zeggen om er voor te zorgen dat niemand je ooit nog kwetst. Je ziel zorgt er voor dat je je waarheid gaat zien en uitspreken. Dat leven naar een mening van een ander jou niet bracht wat goed voor jou was. Je luistert veel liever naar de mening van je ziel, daar kun je van op aan, daarvan weet je dat die de waarheid spreekt.

En zo groei je naar zelfvertrouwen, zelfrespect, vind je jezelf ineens van onschatbare waarde die het beste verdient. Mooie gesprekken heb je gevoerd, soms wel dagelijks, toen je diep in de put zat met een liefdevol medium van Live Paragnosten. Elke dag weer gaf het medium je inzichten om in gesprek te gaan met je eigen ziel, zodat je de angst voorbij durfde te gaan.

Medium Claire