Liveparagnosten
NL 1 0909 - 0525 (90cpm.)  BE 0907 - 37065 (150cpm.)  BE Klik hier voor credits (100cpm.)

Moet je altijd kiezen?

Moet je altijd kiezen?Moet je altijd kiezen?. Ja hoor, keuzes maken doe je de hele dag.
Vanaf het moment je uit bed stapt tot het moment dat je erin stapt.
Keuzes maken doen we voortdurend. Allemaal? Ja hoor allemaal.

Zelfs als je geen keuze maakt dan kies je ervoor om niet te kiezen dus maak je dan ook een keuze.
Vermoeiend is het wel. Zo hoor ik vaak zeggen, wat zou jij doen in mijn geval?
Tja dan vraagt men dus om te kiezen voor de ander, en dat is niet zo  verstandig natuurlijk.
Laat die vraag dan bij de ander want je mag wel advies geven maar de keuze ligt dan nog altijd bij de vrager. Wat zou jij doen, hoe zie jij dat, hoe kan ik dat het beste doen?
De hele dag vragen mensen elkaar hoe, wat, enz..
Beetje sparren met iemand is niet verkeerd natuurlijk. Maar laat het niet zover komen dat je met geen enkel onderwerp aan de slag kan zonder raad te vragen… want dan klopt er iets niet. Hoezo dan? Je hebt elkaar toch nodig? Jawel en ik ben een groot voorstander van een goede communicatie, gezien ik erg van communiceren hou.
Maar het is toch echt iets anders dat je bij alles vragen hebt, dat je niets zelfstandig kan beslissen, en dat je angst hebt om fouten te maken als je de verkeerde keuze zou maken.
Je maakt immers nooit de verkeerde keuze want je maakt op dat moment de keuze die voor jou het beste voelt. En hoe dat uitpakt zal de toekomst dan uitwijzen.

Een mens wordt geacht om zelfstandige beslissingen te nemen. Alleen daar kun je van groeien.
En lieve mens, als je kiest kijk dan ook eens of je de keuze vanuit je hart maakt.
En dan heb ik het uiteraard niet over wat je op je brood eet, of wat je voor het avondeten maakt. Het zijn de beslissingen die je neemt als je een verandering ondergaat daar heb ik het over.
Bijvoorbeeld van baan willen veranderen omdat je voelt dat je klaar bent in je huidige job.

Wat zou je dan echt willen? Hoe maak je die keuze dan?
Juist, die keuze maak je vanuit je hart. Je gaat voelen en in je bewustzijn indalen en dan adem je naar je hart .
Dan zie en voel je de hartenergie stromen en terwijl je rustig in en uit ademt  laat je het beeld verschijnen voor je geestesoog. Voel en blijf dan in je hartcentrum en laat het plaatje groter worden. Kijk dan bewust naar wat je ziet en kom dan rustig weer terug in het nu.
Zo heb je het beeld en het gevoel gezien en ervaren van wat je op dat moment hebt opgeroepen voor jezelf.  Hoe zag het eruit het werk? Hoe voelde je jezelf in die job? Voelde jij jezelf vreugdevol en gelukkig in je job of zag je toch dat er een randje zat wat niet helemaal strookte met je ware wens?

Weet dan dat je deze tactiek elke keer kunt toepassen als je in twijfel bent ergens over. .
Als je vragen hebt en er niet uitkomt. Als je echt niet meer weet hoe je een vraagstuk moet oplossen. Als je maar rond blijft lopen met dezelfde gedachte en niemand je hiermee kan helpen. Als je uiteindelijk dan toch maar bij je huidige werkgeven blijft omdat je het immers niet weet en maar blijft twijfelen.
Begin dan in elk geval met de indaling naar je diepste zelf en ga dan kijken en voelen in de heilige graal die diep in je borst zit waar alle antwoorden zitten en waar uiteindelijk ook de oplossingen liggen.
In vroeger tijden waren er niet zoveel keuzes dan deden de mensen uiteindelijk allemaal hetzelfde. Overleven en kijken hoe ze de dag door moesten komen.
Wat dat betreft was er gelijkheid, de armen waren arm en de rijker werden rijker over de ruggen van de armen.  Oei nog steeds niet veel anders dan bedenk ik mij nu?
Dus had je ook niet zoveel keuze mogelijkheden en dat is tegenwoordig wel even anders.

Moet je altijd kiezen?Een snelle marketing jongen ‘’zo zal ik het maar even noemen’’ vertelde mij eens…
Lis pas op hoor dat je niet te veel aanbied aan de mensen. Ik…heu? Ja het is namelijk zo ging hij verder als je te veel dingen aanbied dan krijgen mensen stress…KEUZESTRESS wel te verstaan. Eerst lag ik dubbel omdat ik dacht dat hij een grapje maakte. Maar toen ik erover na ging denken bedacht ik mij dat er een kern van waarheid inzit.
Mensen worden echt onrustig als er te veel keuze is en uiteindelijk kiezen ze dan maar niets en daar gaat dan een potentiele klant naar de concurent. Wat een gedachte eigenlijk. Te veel om op te noemen en dan weet je het opeens niet meer.

Daarom dat restaurant houders ook niet te veel op hun kaart moeten zetten anders weten mensen uiteindelijk ook niet wat ze moeten kiezen en duurt het lang voor ze hun jawel…keuze hebben gemaakt.
Dus of je nu kleine, grote, belangrijke of minder belangrijke keuzes moet maken.
Kies de kleine vanuit een kleine of de grote vanuit een grote trek en daal bij de belangrijke keuzes in… in de tempel van je hart.
Zo kun je nooit de verkeerde keuze maken want het hart liegt nooit tenzij je het deurtje dicht gooit en er niet bij kan komen. Dan is er nog ander werk aan de winkel.

Maar daar vertel ik  graag een ander keer over.
Voor nu wens ik je geluk, liefde en de keuze om jezelf te mogen zijn.

En sluit ik af met een dikke knuffel,
Veel liefs , Eliza- Lis box 68 Paragnost- Eddie