Spiritueel ontwikkelen, waarom een must?

Spiritueel ontwikkelen, waarom een must?Spiritueel ontwikkelen, waarom een must? Er zijn als je googled op spirituele hulplijnen er ongelooflijk veel. Hier is een reden voor. De mens voelt zich momenteel aan zijn lot overgelaten. Dit gebeurt niet zomaar. Er is één universele wet en dat is de liefde. In een slakkengang is de mens een beweging aan het maken, om meer en meer het principe van de liefde te leren begrijpen. Om die reden schieten de spirituele hulplijnen uit de grond. Het is wel de kunst het kaf van het koren te scheiden en te kiezen voor een hulplijn die het goed voor heeft met de medemens en daar is Live Paragnosten er een van.

Ik las een zin, “God is net als de mens, maar dan zonder ego”, een uitspraak van Sai Baba. Het geloof in God wordt minder, de regels die de godsdiensten voor de mens hebben vastgelegd ooit, worden steeds minder nageleefd. Zo is er steeds minder houvast voor iedereen. Zo worden we overgelaten aan ons lot.

Alles heeft een reden. Zou de reden dat we ons steeds minder bezig houden met God, we niet meer willen leven conform de vroeger opgelegde regels, en meer en meer aan het toegroeien zijn naar een leven zonder ego? Zodat we de liefde steeds meer en meer kunnen begrijpen, zodra we het ego begrijpen en willen loslaten?

Hebben we, om deze immens grote verschuiving van ego naar egoloos leven, en in liefde te leven, het spirituele broodnodig? Jazeker. De spirituele hulpverleners van Live Paragnosten zijn namelijk al een paar stappen vooruit op de grote groep die nu nog compleet met zichzelf in verwarring is. Die zich op allerlei manieren wilt laten gelden. We hebben vrijheid en zullen dat laten weten en zien ook. Maar houvast hebben we nog niet, daarvoor wenden we ons tot online mediums en paragnosten.

Je mening willen laten gelden, is ook een vorm van ego. Het is een ieders goed recht, dat is die vrijheid die de mens wil ervaren. Een kind van twee is er al naar op zoek. Ik ben twee en ik zeg nee, wie kent de uitspraak niet. Echter we schieten er dan eerst in door. En daar staan we nu. We zijn aan het doorschieten, we hebben ergens recht op. Weg onderdrukking, leve de vrijheid waarin alles mag en kan.

Normloos lopen velen rond. Ze zijn hun doel kwijtgeraakt. Ze zijn nog niet zover om te begrijpen dat ze de liefde voor zichzelf aan het zoeken zijn. En dat dat nodig is om het ego klein te maken, dan is die behoefte je te willen laten gelden er niet meer. Dan heb je nog steeds een mening, maar die is respectvol naar de medemens. Dan begrijp je het principe van zelfrespect.

En al deze mensen komen vroeg of laat in contact met het spirituele. Ze zijn moegestreden, opgebrand, weten het niet meer. Het universum helpt hun hier een handje bij. Die geeft ze dingen op hun pad die niet fijn aanvoelen. Er komt dan vanzelf een moment dat er een besluit genomen wordt. Ik weet het niet meer, waar kan ik mij toe richten om weer grip op mijzelf en het leven te krijgen. Ik ben klaar om het principe van het leven te gaan begrijpen. Ik wil liefde voelen, ik wil rust. Hoe kom ik daar!

En dan zoeken ze hun heil in de spiritualiteit. Ze slaan aan het lezen, verslinden boeken en zoeken contact met spirituele hulpverleners. Stellen allerlei vragen om te weten te komen of het oude blijft, of weer terugkomt. Nog niet in de gaten hebbend dat ze het oude moeten loslaten voor hun persoonlijke spirituele groei. Leven met meer bewustzijn, met inzichten hoe de mens op een fijne manier het leven kan insteken. En het ego laten voor wat het is.

Zo zie je dat voor iedereen spiritueel groeien gewoonweg een must is, vroeg of laat worden we als vanzelf er naartoe getrokken. Zodat we meer inzicht in onszelf gaan krijgen. Dat we ons leven zodanig gaan inrichten dat we liefdevol voor onszelf worden en op de juiste manier liefdevol voor anderen.

Medium Claire