Leven als broer en zus

Leven als broer en zusLeven als broer en zus. In ons hoofd is een relatie een romantisch beeld, dat alleen maar hoogtepunten kent. Zo starten ook de meeste relaties. Dat een relatie ook hard werken is, dat een relatie ook dieptepunten kent, staan we vaak van te voren niet bij stil.

We leren een persoon leren kennen, laten in het begin onze beste kant zien en op basis daarvan blijven de meesten bij elkaar. Diegenen die hierin een bewuste keuze maken, zijn op één hand te tellen. We zijn verliefd, we kunnen de wereld aan, we voelen ons zo geweldig, dat dit het is. Velen zijn ook zo blij dat een ander ze leuk vindt, dat ze totaal geen oog hebben meer voor de werkelijkheid.

De verschillen drijven naar boven
Naarmate de tijd vordert en de verliefdheid verdwijnt, en het gewone leven de plaats inneemt, kunnen de verschillen naar boven komen drijven. Maar vaak zien we het niet eens. In plaats van met elkaar in gesprek te gaan gaan, gaan we ons lopen irriteren aan de ander. Die ander houdt zich nooit aan zijn woord. We worden boos, als het de zoveelste keer is dat we van de ander niet op aan kunnen. We vinden de ander in onze eigen ogen lui en makkelijk. En zo sluipt langzaam de verwijdering van elkaar er in.

Elkaar straffen
De vrouw voelt zich niet gezien en gehoord en probeert uit alle macht haar man te bewegen te doen wat er gedaan moet worden. Waarom ben je nooit op tijd? Waarom vergeet je wat ik je heb gevraagd? De man reageert overal nonchalant op, zich van geen kwaad bewust, want die is zoals hij is. De vrouw wordt nog bozer diep van binnen en zou hem wel iets willen doen, morrend pakt ze zelf de klus op die haar man in haar ogen, verzaakt.

En nu denk jij zeker dat ik nog ga koken ook! Dacht het niet. En nu denk jij dat we vanavond gezellig samen in bed liggen? Dacht het niet. De vrouw start met het straffen van de man.

De spanningen lopen op
In plaats van met elkaar in gesprek te gaan op een liefdevolle manier, gaan ze elkaar van alles verwijten. In plaats van eens stil te staan bij het feit dat de man is zoals hij is en de vrouw is zoals zij is, komt bij beiden niet op. Ik moet en ik zal en ik kan hier niet meer tegen. Ik zal je laten voelen dat jij een niksnut bent. Met elkaar nog echt gezelligs momenten beleven, nee helaas. Ze zijn te ver van elkaar verwijderd geraakt en zoals ze het romantische plaatje voor ogen hadden, is dat totaal verdwenen.

Uit elkaar groeien
Omdat de gedachtegang is dat ze voor de eeuwigheid bij elkaar blijven en ze inmiddels gewend zijn geraakt aan de status quo, hebben ze totaal geen idee dat ze compleet uit elkaar aan het groeien zijn en zijn gaan leven als broer en zus. Het is dan vaak de vrouw die zich zo diep ongelukkig voelt en wel eens met iemand er over van gedachten wilt wisselen. Om die reden zoekt ze hulp op een spirituele hulplijn en komt terecht bij een goede paragnost op www.liveparagnosten.nl.

Einde oefening of een nieuw begin
Op dit punt belandt, zijn er twee opties. Of beiden zien de noodzaak in van de verandering en gaan bijsturen. Of beiden zien de noodzaak niet en alles valt uit elkaar. Door hulp in te schakelen van een top medium of top paragnost, die in de tarotkaarten kan zien waar het op afstevent, weet een van beiden waar die staat. Die maakt dan eigenlijk voor de ander ook de keuze.

Gelukkig zijn goede mediums en paragnosten ook bij machte diegene die belt inzichten te geven voor de te nemen stappen om er samen doorheen te komen en samen te gaan werken naar die relatie die ze ooit voor ogen hadden. En de broer en zus relatie achter zich te laten. Want het kan wel, samen de verandering pakken. Laat je hierin begeleiden door top paragnosten op www.liveparagnosten.nl.

Liefdevolle groet, Claire liveparagnosten.nl