In liefde loslaten

In liefde loslatenIn liefde loslaten. Het woord loslaten, is één van de woorden die de mens het vaakst gebruikt. Weliswaar niet hard op zeggend en als zodanig het woord loslaten gebruiken. We gebruiken het eigenlijk de gehele dag. Want de gehele dag ben je bezig, met je werk, daar maak je iets af. Als het af is, laat je het los, vloeit het uit je systeem. De ene keer voelt het als een bevalling, de andere keer sta je er niet bij stil. In de thuissituatie idem dito. Je hebt de afwasmachine uitgeruimd, je laat het los uit je systeem dat je dit klusje nog moest doen. Nu zijn dit vormen van loslaten waarbij de liefde niet direct om de hoek komt kijken, alhoewel, je uiteraard van een afgesloten project kunt genieten en een gevoel van trots kunt hebben, dat de klus is geklaard. Of wat denk je van het lappen van de ramen, als dat klaar is, kan je dat een gevoel geven, van heerlijk, alles is weer schoon.

Zo zie je dat je de hele dag aan het loslaten bent, maar niet bewust. Waar we ons wel vaak bewust van zijn is als er sprake is van liefde loslaten. Dan wordt loslaten ineens een stuk ingewikkelder. Dat is niet zo gek, want liefde is niet iets wat er is, wat zichtbaar en tastbaar is. Want wat moet je dan loslaten? Liefde is een gevoel en als liefde moet worden losgelaten, door een verlies, als bij iemand die is overleden, een scheiding, dan komt het loslaten in een zwaar vaarwater. Want we willen dan liever niet loslaten. Want we denken dan dat we liefde loslaten en dat willen we niet. Echter was is er in feite los te laten, want liefde is niet zichtbaar?

Kijk naar de woorden liever niet, liever, daar zit ook lief in. We willen de liefde nooit loslaten, want zonder liefde zijn we stuurloos, reddeloos, ontkracht. Liefde loslaten gaat altijd om de liefde van een ander. Die liefde is ons ontnomen, vinden we, die liefde mag ons niet ontnomen worden, want dat doet pijn, dat geeft verdriet en raken we onszelf kwijt door. Dat is wat we denken en met de liefde omgaan.

Waar we totaal aan voorbij gaan in situaties waarin we de liefde van een ander niet meer krijgen, is aan de liefde voor onszelf. Niemand staat er bij stil dat als liefde uit je leven verdwijnt, dat er nog een liefde is, namelijk die voor en van jezelf. Nee, we kijken alleen naar de ontnomen liefde. En sterker nog, zodra die liefde wegvalt, ons ontnomen wordt, gaan we de liefde voor onszelf ook ontnemen. En dat doen we zelf. Terwijl we dan juist het tegenovergestelde zouden moeten doen.

We zouden aan onszelf juist meer liefde moeten geven, als een ander het ons niet meer geeft. Want liefde wordt ons niet ontnomen, nooit! Als jij de liefde van een ander niet kan loslaten, heb je jezelf nog nooit liefde gegeven. Heb je nog nooit er bij stilgestaan dat jij jezelf liefde moet geven, dat is een recht, dat ben je verplicht. Vandaar ook in liefde loslaten. Want dan bewaak je de liefde voor jezelf.

In liefde loslaten kun je alleen als je bewust bent van de liefde voor jezelf. Dan begrijp je ook dat liefde nooit pijn zal doen, want je ben je er van bewust dat de liefde van een ander er is, zolang als deze er is. Je bent je er van bewust dat de liefde van een ander van de ene dag op de andere dag er misschien wel niet meer zou kunnen zijn, om wat voor reden dan ook. En zolang als de liefde er van de ander er is, ben je er van bewust dat die liefde er mag zijn, net zolang als JIJ het goed vindt en niet andersom.

Als je dit principe van de liefde begrijpt, is er nooit pijn in de liefde en kun je liefde altijd in liefde loslaten. Je bewaakt immers je eigenliefde. Die neem je serieus. Het mooie van dit alles is, dat de ander jou dan ook serieus neemt in de liefde. Dat jullie elkaar serieus nemen in de liefde en als het dan toch zover kan komen dat beiden besluiten elkaar geen liefde meer te geven. Dan word je niets ontnomen, dan laat je in liefde los. Want in liefde loslaten doe je voor jezelf, nooit voor een ander. Dan weet je dat het goed is, dat de liefde van die ander niet meer goed voor jou is.

Bijna niemand kent dit principe en daarom deel ik het met jullie, zodat je liefdespijn vanaf nu altijd buiten de deur kunt houden. Kun jij de liefde van een ander niet loslaten? Wil je er over praten, het principe begrijpen? Bel dan met een medium of paragnost van www.liveparagnosten.nl. Zij passen dit principe toe en kunnen jou antwoorden en inzichten geven in jouw situatie en jou leren in liefde los te laten. Liefdevolle groet, medium Claire box 4 liveparagnosten.nl