Hoe onze ziel een relatie ziet

Hoe onze ziel een relatie zietHoe onze ziel een relatie ziet en hoe wij zelf de relatie zien. Twee mensen die samen besluiten hun leven te willen delen, gaan een relatie aan. Samen besluiten ze, er voor elkaar te zijn, in lief en leed. Samen willen ze de eindstreep gaan halen, niet wetende wanneer die er zal zijn.

Dan gaan ze samen verder en leven hun leven en leven een leven samen. Hun eigen leven kent een invulling, zo ook het leven van beiden samen. Hun eigen leven bestaat uit werk, familie, sociale contacten, sporten, ontspanning en vullen ze geheel op hun eigen manier in, althans dat is de bedoeling.

Hun leven samen vullen ze samen in. Leuke dingen doen, zeggen we dan. Samen genieten, een plaatje er bij hebben zoals het er uit moet zien. Streven naar dit plaatje, er werk voor verzetten? Vaak zien we dat niet. Dat is er toch, er is toch liefde. We houden toch van elkaar. Zo zien wijzelf vaak de relatie.

De ziel die zegt iets anders. De ziel wil bouwen, wil samen liefdevol groeien, die zegt, praat met elkaar, leer van elkaar, heb begrip voor elkaar. Zie elkaar als een leerling, zie van elkaar dat je anders bent en mag zijn. Werk samen, niet tegen elkaar. En de meeste relaties gaan we elkaar tegenwerken, omdat we verwachtingen hebben van elkaar. We hebben namelijk in het begin van onszelf aan elkaar een heel mooi plaatje laten zien. Dat plaatje dat we laten zien, is zoals onze ziel ons ziet.

Wat we zelf zien kent een ego, die hebben we als mens allemaal. Het is de kunst om samen in een relatie toe te werken naar onvoorwaardelijkheid. Daar past geen ego bij. Want het ego zal onvoorwaardelijkheid gaan tegenwerken. Het ego wil macht, de baas zijn, de ander willen veranderen.

De ziel wil juist het tegenovergestelde. We denken dat we het goed doen als we de ander geen duimbreed in de weg leggen. We denken dat we het juiste doen als we de ander ruimte en vrijheid geven. We denken dat we alles van de ander moeten accepteren.

De ziel zegt, nee hoor, dat is helemaal niet nodig. Je mag alles van jezelf accepteren, zorg er voor dat je met jezelf in het reine bent en stuur liefdevol bij waar nodig. Je hebt dan jezelf lief en als vanzelf de ander ook.

Zo zie je dat relaties in feite heel simpel zijn. De liefde voor jezelf bewaken en de ander vanuit dat perspectief liefhebben. Als beiden dit principe snappen, dan bereik je het mooiste samen. Dan bouw je elke dag, van elkaar lerend hoe je zoveel mogelijk je ego de baas wordt.

We zijn er met zijn allen nog lang niet om dit op deze wijze toe te passen helaas. Toch zie je al hele mooie verschuivingen plaatsvinden. Steeds meer mensen die bezig zijn met persoonlijke groei, op zoek gaan in het spirituele, omdat ze inzien wat dat hun kan brengen.

Spiritualiteit zegt namelijk, herken je ego, zie wat die te weeg kan brengen. Het haalt de liefde bij jezelf weg. Het haalt de liefde uit de relatie weg. Spiritualiteit zegt ook, leef een leven zonder verwachtingen. Want alle verwachtingen die en mens heeft, worden op den duur teleurstellingen.

Dan ben je teleurgesteld in de acties van je partner en van anderen, omdat je er een plaatje bij hebt ingevuld zoals je het graag zou willen zien. Dan laat je je geluk afhangen van anderen. Dan ben je zelf nog niet op de juiste manier verbonden met je ziel.

Om die reden is het ongelooflijk fijn om contact te leggen met online mediums en online paragnosten van een goede spirituele hulplijn. Live Paragnosten is er daar een van. Hier vind je Master Mediums, mediums die hun ziel gevonden hebben en jou graag het pad wijzen hoe jij je ziel kunt gaan omarmen.

Medium Claire