Hoe ontstaan teleurstellingen in de liefde?

Hoe ontstaan teleurstellingen in de liefdeHoe ontstaan teleurstellingen in de liefde? Als de liefde je niet geeft wat je er van verwacht, als elke relatie uitloopt op een teleurstelling. Als de liefde telkens mooi begint en daarna gekwetstheid, bedrog er bij om de hoek komt kijken, dan is de liefde op een gegeven moment een grote teleurstelling. Dan kan liefde een zodanige vorm aannemen dat je alles wat liefde is, gaat mijden. Je hoeft het nooit meer in je leven.

Nooit meer liefde toelaten in je leven, hoeft helemaal niet verkeerd te zijn, mits je de liefde voor jezelf voelt stromen en toelaat. Dan is dit een hele bewuste keuze. Als je dit niet kunt en vanuit frustratie er voor kiest nooit meer de liefde wilt toelaten, maak je je eigen leven zuur en blijft liefde je teleurstellen.

De reden dat liefde de mens teleurstelt, komt omdat de mens verwachtingen heeft van de liefde van een ander. Het beeld in het hoofd bij de mens over de liefde is een beeld dat niet de werkelijkheid is. Er wordt verwacht dat de liefde van een ander je gelukkig maakt. Niets is minder waar. Een ander kan een aanvulling zijn op jouw liefde voor jezelf. Liefde kan nooit een invulling zijn voor jouw liefde voor jezelf.

Zolang je liefde wilt als invulling, om jezelf lief te kunnen hebben, zal liefde teleurstellingen blijven geven. Zodra je het principe begrijpt van de aanvulling van de liefde, verdwijnen de teleurstellingen. Dan leef je je eigen leven in liefde. Je voelt dat je de dingen die je doet, bewust kiest, omdat je voor je zelf weet dat datgene wat je doet, goed is voor jezelf en het bij je hoort en past. Als je voelt dat iets niet meer bij je hoort, verander je datgene wat niet meer bij je hoort. Als het werk je niet meer de vervulling geeft, dat voel je als je de liefde voor jezelf hebt gevonden. Dan ben je niet bang dat werk los te laten. Sterker nog, je gaat rustig aan de slag om te voelen waar je dan wel voor zou willen kiezen. Daarvoor zet je op je gemak de lijnen uit, diep van binnen wetende dat er vanzelf iets naar je toe komt wat wel weer vervulling zal gaan geven.

Als je dit stadium hebt bereikt, ben je de teleurstellingen in de liefde voorbij. Ben je ook niet meer bang de liefde in je leven toe te laten, want jij laat de liefde voor jezelf nooit meer los. Je weet en bent er inmiddels van doordrongen geraakt, dat liefde teleurstellingen geeft, als je jezelf te kort doet in de liefde.

Liefde geven aan anderen, is het mooiste wat er is. Jezelf er niet door kwijtraken, is nog mooier. Hoe werkt dit in de praktijk? Je ontmoet iemand die jou laat voelen iets met jou te willen starten. Je bewaakt eigenliefde. Eigenliefde zegt dan wat leuk dat iemand interesse in mij heeft. Ik ken deze persoon nog helemaal niet, ik ga mijzelf de tijd geven deze persoon op mijn gemak te leren kennen.

Als er iets is tijdens deze verkenningsfase waar ik mij niet fijn en goed bij voel, ga ik dat aangeven. Als de ander iets doet, wat mij vertrouwen schaadt, neem ik liefdevol afscheid van deze persoon, dat weet ik dat deze persoon voor mij niet de juiste is. Want mijn vertrouwen mag nooit worden geschaad.

Zo bewaak je eigenliefde, zo straal je liefde uit. Zo trek je liefde aan en bepaal jijzelf tot hoever jij de liefde van een ander toelaat om teleurstellingen in de liefde voor te zijn. Hoe mooi is dit niet om ook op deze manier de teleurstellingen van de liefde voor te zijn?

Ook voor jou is dit weggelegd en ook jij kan leren de liefde voor jezelf te vinden, na veel eren teleurgesteld te zijn en als je dat samen doet met een van de mediums of paragnosten van Live Paragnosten, gaat het je zeker lukken ook.

De Mastermediums van Live Paragnosten kunnen jou als geen ander bijstaan een leven zonder teleurstellingen in de liefde te krijgen.

Medium Claire