Elke angst is een kans

Elke angst is een kans. Elk mens heeft zijn angsten, al is het maar dat je bang bent voor spinnen. Onderhuids, vaak niet ons zelf bewust van zijnde, hebben we angst zitten, zonder te weten waarvoor we nu echt bang zijn.Elke angst is een kans. Elk mens heeft zijn angsten, al is het maar dat je bang bent voor spinnen. Onderhuids, vaak niet ons zelf bewust van zijnde, hebben we angst zitten, zonder te weten waarvoor we nu echt bang zijn.

Het is een overtuiging die je jezelf hebt opgelegd, dat je ergens bang voor bent. En zolang je die overtuiging vasthoudt, blijft dat onderhuidse gevoel je parten spelen. Dat de mens angst heeft, is heel normaal. Het leven kent nu eenmaal situaties die we niet kennen en ons angstig kunnen maken.

Het is daarna de kunst, de angst te doorzien, te verwerken en daar te laten waar het hoort. Dan krijgt het ruimte uit je lijf te vloeien. Om die reden is elke angst een kans.

Hoe moet je dat zien dat elke angst een kans is.
Elke dag maak je iets mee wat nieuw is, dat kan niet anders. En alles wat nieuw is, kan onbemind zijn. Kun je bij denken, dit is eng. Toch laat het leven je hiermee elke keer een nieuwe kans zien, om het leven te durven te gaan omarmen. Zo moet je dus eigenlijk naar alles kijken wat nieuw op je pad komt. Als kind was alles nieuw en deed je het ook. Dan kun je als volwassene toch zeker je angsten overwinnen!

Sta open voor verandering
Als je open durft te staan voor verandering, dan heb je zo wie zo al meer kans dat jouw angsten minder zijn dan bij diegenen die moeite hebben met veranderingen in hun leven. Bewust omgaan met veranderingen, kan er dus al voor zorgen dat je angsten minder worden. En hoe fijn is dat.

Vaak weten mensen niet eens te benoemen waarvoor ze bang zijn. Of zijn ze zich niet eens er van bewust met angst voor iets rond te lopen. Wel is er constant sprake van een gevoel van onbehagen. Dan kun je er van uitgaan dat je niet voor iets wat zichtbaar is, bang bent. Je bent bang voor het leven an sich.

Zo doodzonde van je leven
Het is zo zonde van dat prachtige leven dat je is gegeven het weg te gooien aan angsten die niet reëel zijn. Die je niet eens kunt benoemen. Je vergooit er zoveel tijd mee, kostbare tijd die je nooit meer terug krijgt. Echt, als jij vaak een gevoel van onbehagen ervaart, dan zit er ergens angst vast in je lijf. Dan raad ik je echt aan te bellen met een spirituele hulplijn, daar vind je top consulenten die jou heel graag begeleiden naar een leven waarin jij je angsten onder ogen durft te gaan zien.

Een van de betere spirituele hulplijnen waar je je hiervoor toe kunt wenden, is www.liveparagnosten.nl. Op deze spirituele hulplijn vind je zeer gekwalificeerde en dus betrouwbare hulpverleners die precies weten hoe ze onderhuidse angsten kunnen aanpakken. Voor jou een fijn gevoel dat hulp dichtbij is en je er ook iets aan kunt doen.

Blijf niet rondlopen met angst
Pas achteraf zien we vaak dat we niet het lef hadden om bepaalde stappen te zetten. Wees de spijt achteraf voor. Zie angst als een kans tot verandering en laat je professioneel begeleiden hiervoor door ervaringsdeskundigen, depressietherapeuten, stress counselors die je kunt vinden op www.liveparagnosten.nl.

Rondlopen met angst kent achteraf alleen maar spijt. Bang om je partner de waarheid te zeggen. Bang om voor jezelf te durven kiezen. Bang om op vakantie te gaan. Bang om nee te durven zeggen. De enige die je hiermee kwelt, is jezelf.

Durf jezelf belangrijk te vinden. Gun jezelf een leven waarin blijheid, onbevangenheid en onbevreesd zijn op jouw wensenlijstje staan

Liefdevolle groet, Claire liveparagnosten.nl