De wereld is verward

De wereld is verwardDe wereld is verward en de mens wordt steeds banger. Heb jij het ook in de gaten, wie weet ervaar je het wel bij jezelf. Verwardheid, waar gaat het heen, kan ik alles nog wel bijhouden, ik ben bang. Bang voor wat komen gaat. Bang voor mijn toekomst. Ik wil dit niet voelen, ik wil leven en genieten, maar de wereld zoals we nu leven maakt mij bang en angstig. Ik leef in voortdurende angst.

Zodra je wakker wordt, begint het al, de zorgen nemen direct bezit van je. Wederom een dag waarvan je niet weet wat je te wachten staat, wat er gaat gebeuren en op voorhand ben je al bang en verward. Steeds meer mensen die moeite hebben zich staande te houden in de wereld, de huidige tijd waarin wij nu leven.

Vroeger, toen was alles duidelijk en overzichtelijk. Toen ging je naar je werk en hing je daar 40 jaar je jas aan de kapstok. Nu weet je nooit waar je aan toe bent. Al die tijdelijke contracten, het maakt je onzeker en angstig. Want elke dag weet je niet of je nog mag blijven ja of nee. Het zuigt aan je, elke keer weer als de datum nadert van de verlenging. Het spookbeeld voor je zien, om zonder geld te komen te zitten. Weer op zoek te gaan naar een andere baan. Je wilt rust en geen onzekerheid meer voelen.

En dan heb ik het nog maar niet over relaties. Ook daar weet je niets meer zeker. Vroeger bleef je bij elkaar, dan hoefde je nergens aan te twijfelen. Had je veel minder angst of de ander je zou verlaten. Je wist wat je aan elkaar had. Ik weet nu helemaal niet meer aan wie ik iets heb.

Ik kan niet eens alles zo maar nog zeggen, want zodra ik dat doe, is er een ander die mijn mening afkraakt. Die mij onderuit wilt schoffelen. Ik verstop mij voor deze grote wereld, ik kan er niet in meekomen. Het verwart mij en ik ben bang. Ik voel mij verloren, alleen en soms denk ik wel eens, waar kan ik heen, om niet elke dag meer rond te hoeven lopen met verwardheid en die verschrikkelijke angsten.

Kan ik vluchten hiervoor? Wie helpt mij, wie kan ik nog vertrouwen? Ik weet het niet meer, ik ben zo moe van alles wat moet, de dagelijkse druk. Ik zou het liefst ergens naartoe gaan waar ik niet zo overrompeld word door de dagelijkse dingen. Waar ik mij niet meer druk hoef te maken of ik alle rekeningen nog wel kan betalen en elke dag huiverig de brievenbus open met angst en beven voor wat er in zal kunnen zitten.

Het leven is niet meer zoals ik het zelf wil zien, voelen en ervaren. Ik voel mij geleefd, ik voel mij niet vrij. Ik ben elke dag bezig voor een ander, voor dat schamele loontje waardoor ik ’s avonds uitgeput ben en nergens meer aan toe kan komen. Waar kan ik heen om eindelijk datgene te ervaren in alle rust, zoals ik het mij in gedachten elke keer weer voor mij zie. Hoe bereik ik dat, want zoals ik nu word geleefd, dat houd ik niet meer vol.

Je bent de enige niet, die verward en angstig rondloopt. Er wordt zoveel van ons tegenwoordig verwacht. Alles gaat in een razend tempo, we hebben al mens geen tijd meer. Nemen de tijd niet meer, gunnen onszelf de tijd niet meer de batterij op te laden. We hebben geen idee meer hoe of dat werkt en gaan door met verward zijn en angstig.

Het houvast ontbreekt. Het houvast waar de mens zich vroeger aan vasthield. Er wordt nu veel meer van jou verwacht. Om te beginnen dat je je vasthoudt aan jezelf. Maar wie leert het je? Je ouders zijn ook nog op weg met hun eigen verwardheid en angsten. We hebben geen idee meer wat goed is of slecht, ons leven is afhankelijk geworden van zoveel factoren, dat het niet vreemd is dat zoveel mensen angstig zijn en verward.

En waar vroeger de mens echt reden had tot angst, je woonde immers niet veilig zoals in de tegenwoordige tijd, maken we zelf nu een wereld waarin de mens zichzelf kwijtraakt door angst en verwardheid. Raak jezelf niet kwijt, het zijn kleine aanpassingen die jou een leven kunnen geven zonder angsten en verwardheid.

Verzacht de pijn, in kleine liefdevolle stapjes voor jezelf. De spirituele wereld is een houvast. Door anders te gaan denken en doen, ga jij je vasthouden aan je eigen zelfvertrouwen en eigenwaarde. Ga je vanuit zelfbewustheid zien dat je wel degelijk zonder verwardheid en angst kunt leven. Laat de Mastermediums van Live Paragnosten jou begeleiden bij je angsten en verwardheid.

Zo ontdek je jezelf, zo ga je je vasthouden aan de liefde voor jezelf. Stap je uit de wereld die nu niet comfortabel aanvoelt en creëer jij je eigen wereld door jezelf te vinden en te zijn. De online mediums en paragnosten van Live Paragnosten weten als geen ander hoe ze jou daarbij kunnen ondersteunen.

Medium Claire