De lieve vrede willen bewaren

De lieve vrede willen bewarenDe lieve vrede willen bewaren. Jij was ooit klein en nu ben je groot en heb je een heleboel wensen. Alleen de verwezenlijking er van schuift telkens weer op de lange baan. Heb je het ene probleem nog niet getackeld, dient het volgende zich alweer aan. Zo komen je wensen er nooit, zucht je wel eens diep van binnen.

En ook de contacten met anderen, soms begrijp je er niets van. Word je er van beschuldigd dat je schijnbaar in de ogen van een ander met een gezicht dat op onweer staat rondloopt, terwijl jij juist lekker in je vel zit. Het liefst sluit je je dan op achter de gordijnen, dan voelt het leven te zwaar en ingewikkeld. Terwijl jij juist altijd het beste voor hebt met iedereen. Ze hoeven maar te piepen en je staat voor ze klaar.

Vermoeid en uitgeput
Je voelt geïrriteerdheid en boosheid in je opkomen. Al die mensen die zich met jouw leven willen bemoeien. Al die opmerkingen die je achter je rug om hoort. Het invullend gedrag, je bent daar zo klaar mee. Al vaak heb je het aangekaart, maar veranderen ho maar. Het maakt je vermoeid en uitgeput. Elke keer jezelf weer moeten verdedigen voor iets wat er niet is.

Wat gebeurt hier
We hebben hier te maken met iemand die in alles de lieve vrede wilt bewaren. We hebben te maken met iemand die in zijn jeugd niet geleerd heeft stelling te nemen en zichzelf ook belangrijk te vinden. Er ontbreekt zelfrespect en om die reden wordt alles gepikt, geslikt en stapelen de emoties zich op. Want elke dag is er wel een situatie waarin deze persoon met iets wordt geconfronteerd, dat hem of haar klein maakt.

Overlevingsmechanisme
Zodra deze persoon geconfronteerd wordt met iets dat deze persoon raakt, duikt die weg en geeft geen tegengas. Het kleine kind neemt dat het heft in handen, zoals vroeger als het werd bestraft. Het aangeleerde gedrag in de jeugd zwaait nog steeds de scepter en treedt in werking in moeilijke situaties. Inmiddels heb je je al diverse malen gewend tot een spirituele hulpverlener op www.liveparagnosten.nl, want in werkelijk geen enkele relatie loopt het soepel.

Vrede bewaren kan ook anders
Zodra je merkt dat jij geïrriteerd raakt, boos wordt op anderen en jezelf gaat verdedigen, sta dan eens bewust stil en kijk eens naar je eigen gedrag. Vaak hebben we het namelijk helemaal niet in de gaten wat we doen. We doen het, omdat we het zo kennen, en blijven het doen tot in lengte van dagen. Maar als dit jou vermoeid maakt, leegzuigt, dan komt er een moment dat je jezelf compleet kwijtraakt, dan zul je wel iets moeten doen. Want achter de gordijnen blijven zitten, gaat ook vervelen.

Hoe kun je confronterende situaties anders gaan aanpakken?
1. Bewust worden van je eigen gedrag
2. Gedrag van jezelf durven aanpakken
3. Het kleine kind in jou de baas worden
4. Niet meer jezelf klein maken als er sprake is van een confrontatie
5. Op een volwassen manier gaan reageren

Hoe je op een volwassen manier gaat reageren, leg ik je graag uit als je mij belt op www.liveparagnosten.nl. Heel ingewikkeld is het niet, het is het krijgen van lef en durf en een bepaalde houding die al heel veel voor jou kunnen gaan doen. Je niet klein maken, maar juist groot. Daarnaast een andere taal gaan toepassen, waarbij je niet wijst met een vinger, de verdediging niet opzoekt. Bel gerust met een spirituele hulpverlener op www.liveparagnosten.nl
Liefdevolle groet, Claire top medium op liveparagnosten.nl