Als man je mannelijkheid tonen, mag dat nog!

Als man je mannelijkheid tonen, mag dat nogAls man je mannelijkheid tonen, mag dat nog!. Ook steeds meer mannen weten hun weg te vinden naar het spirituele. Zo gek is dit niet, er zijn zo ongelooflijk veel veranderingen in de dynamiek waarin wij leven, dat dit voor sommigen heel overweldigend kan zijn.

Zoals voor een vrouw geldt, sta je mannetje, geldt dit ook voor een man. Alleen is de tegenwoordige man zoekende. Naar zichzelf, zijn eigen identiteit, zijn eigen kracht. Het is nogal niet wat dat vrouwen voor zichzelf op de bres springen en al vind je als man dit een fantastische ontwikkeling, het doet ook iets met jou.

Waar de man vroeger precies wist waar die aan toe was, net zoals de vrouw overigens, de taakverdeling was heel duidelijk destijds, zitten mannen net zo als vrouwen nu, in een fase waarin we ons soms compleet kunnen kwijtraken. De mens heeft van nature zekerheid nodig, zodat die weet waar die aan toe is. In de tegenwoordige tijd vervagen de grenzen, zoeken beide sekses naar gelijkheid, logisch dat we nu dan in een fase zitten, waarin veel mannen even niet meer weten wat hun weg is. Ze zijn de weg kwijt.

Kan en mag ik nu nog wel een vrouw het hof maken? Kan ik nu nog wel het voortouw nemen om diegene waar ik het zo fijn en leuk mee heb, aan te geven samen iets op te willen bouwen. Deze vragen stellen mannen regelmatig aan mediums op Live Paragnosten. Ze raken hun zelfvertrouwen kwijt door alle veranderingen die er nu zijn.

De man is van nature een jager en dat instinct staat altijd aan. In een relatie zittend is het latent aanwezig. Als therapeut in de relationele sfeer wordt dit telkens weer bevestigd door de mannen zelf. Hij is daar dus erg goed in en zodra een man zich niet fijn voelt, tevreden is, zichzelf niet is, vanwege alle veranderingen in de huidige tijd, of de relatie voor hem niet fijn is, zal die weer gaan jagen. Omdat het in hem zit. Ook als hij in een relatie zit. Als zowel de man als de vrouw zichzelf niet is, samen niet bouwen aan hun liefdesnestje, zal de man op een gegeven moment meer gaan jagen. Of het de juiste weg is, nu even terzijde.

Ook dit is een gevolg van de huidige tijd waarin wij leven. We zijn wat dat betreft allemaal een beetje de weg kwijt. Bij elkaar blijven voor het leven, was vroeger een gegeven. Nu niet meer. Maar hoe blijf je dan bij elkaar. Hoe communiceer je? Wat kan en mag je van elkaar verwachten?

De man weet het gewoonweg even niet meer. Zodra die zijn mannelijkheid toont, hoffelijk is en een vrouw treft die streeft naar gelijkheid kan dit worden afgestraft. Zodra een vrouw een man wilt die hoffelijk is en er een treft die dat juist aan het afleren is, omdat hij zijn neus daarmee heeft gestoten, gaat het tussen deze twee ook niet lukken.

Waar vroeger het heel normaal was, dat de vrouw werd veroverd door de man en juist viel voor de mannelijkheid van de man, wordt daar nu heel anders naar gekeken en kan zelf zijn mannelijkheid worden bestraft. Veel mannen vragen zichzelf dus af, wat kan ik nog wel doen en wat niet. Waar ligt de grens?

En juist daar gaat het om. Waar ligt de grens van wat wel en niet kan. Ieder mens weet zijn grenzen. Ieder mens is van nature goed en zal nooit misbruik van een ander mens willen maken. Mannen ook niet, net zo goed als een vrouw dat niet zal doen. Voor mannen die het af en toe niet meer weten. Luister naar wat je gevoel je ingeeft. Daar ligt jouw grens. En jouw grens is wat voor jou geldt en jij gelukkig van gaat worden. Daar doe je niemand kwaad mee, inclusief jezelf.

Begrijp dat we in een andere tijd leven, waarin de rollen nog niet een duidelijk omlijnde vorm hebben, geeft onrust. Wees je prachtige zelf, toon je mannelijkheid zoals jij voelt wat goed is. Dan doe je het altijd goed. Doe je dat niet, gaat het als vanzelf mis, maak je je zelf een speelbal van anderen, of gaat je geweten als vanzelf een keer knagen, dan weet je dat je te ver bent gegaan. Ook dat is voelen bij jezelf.

Zo vindt de man zichzelf op een gegeven moment weer terug, waarbij die zijn mannelijkheid kan tonen op een manier dat een vrouw die streeft naar gelijkwaardigheid nog steeds valt voor de mannelijkheid en de charmes van de man. Het is alleen in een andere vorm gegoten.

Medium Claire
Live Paragnosten