Als een man hinkt op twee gedachten

Als een man hinkt op twee gedachtenAls een man hinkt op twee gedachten. We kennen allemaal de uitdrukking, hinken op twee gedachten. We zijn dan enorm aan het twijfelen en aan het dubben. Je werpt voor jezelf een dilemma op, waar je telkens aan moet denken en er niet uitkomt, wat het wijste is om te doen. Je kunt geen besluit nemen.

Hinken op twee gedachten heeft nog een betekenis en dat is inconsequent zijn. De ene keer zeg je dit en je doet dat. In relaties zien we dit ook terug. Veel cliënten die bellen op www.liveparagnosten.nl zitten met vraagtekens in hun hoofd, omdat ze niets begrijpen van het gedrag van hun partner, of inmiddels ex partner. Of diegene waarmee ze iets mee hebben, maar geen idee nog hebben wat dat iets is, omdat de ander helemaal niet duidelijk is met zijn gedrag.

Twijfelen
Waar de een totaal geen moeite heeft met het nemen van een besluit, daar in de ogen van een ander heel radicaal in kan zijn. Dubt een ander wat af. Het is het aard van het beestje die er voor zorgt of je een twijfelaar bent, of juist iemand die heel goed besluiten kan nemen. Twijfelaars zijn vaak mensen die zich zorgen maken. Of ze het wel goed doen. Of ze het wel kunnen, waardoor twijfelen toeslaat.

Besluiten nemen doe je op basis van je gevoel
Het nemen van een besluit doe je altijd op basis van je gevoel. Daar aan voorafgaand heb je er over nagedacht. Dingen tegen elkaar constructief afgewogen en op basis daarvan is het antwoord er. Diegenen die hier goed in zijn, maken zich ook nooit zo erg druk om iets. Ze weten dat alles toch wel weer goed komt in het leven, ook al nemen ze soms een verkeerde beslissing. Ze sturen dan gewoon weer bij. Hun manier van in het leven staan, is luchtig, makkelijk en heeft zo zijn voordelen.

Besluiteloosheid in de liefde
Zo kennen we ook de twijfelaars in de liefde. Je komt elkaar tegen, en beiden voelen zich daar goed bij. Afspraken worden ingepland en er is niets wat een smet kan drukken op het samen opbouwen van iets moois. En dan ineens, en het zijn met name mannen, begint de man zich terug te trekken uit het contact. De vrouw voelt dit, betrekt het op zichzelf en voelt zich er heel onplezierig bij. Die begint te twijfelen aan van alles en nog wat.

De reactie van de vrouw is een reactie op het gedrag van de man die zich terugtrekt uit iets en zij totaal niet begrijpt wat er gebeurt. Dan zoeken we antwoorden op veel vragen en nemen we telefonisch contact op met een spirituele hulplijn. We willen weten wat er aan de hand is. De meest extreme gedachten komen dan naar boven, als, “hij zal toch niet een ander hebben?” “Komt hij wel weer terug?”

Logische reactie van de vrouw
Het is een hele logische reactie van de vrouw dat ze in de twijfel schiet door het gedrag dat de man nu laat zien. Want vaak stuur je diegene waar je denkt iets mee te hebben, een berichtje en als daar geen antwoord op komt, slaat aan alle kanten de twijfel toe.

De man die zich terugtrekt
Als een man zich terugtrekt uit het contact, kunnen daar heel veel redenen voor zijn. In ieder geval hinkt hij op twee gedachten. Want als een man nog niet weet wat hij wilt, dan zal hij zich gaan terugtrekken en niets van zich laten horen. Dat is een typisch mannelijke reactie. Hij ervaart een probleem en dat moet worden opgelost en daar moet alles voor wijken.

Dat is ook de reden waarom mannen zich dan ook in stilzwijgen hullen. En ze zelfs niet eens de beleefdheid hebben terug te reageren. Mannen waarbij de vrouwelijke kant meer is ontwikkeld, daar kun je als vrouw wel iets van een berichtje van ontvangen. Vaak toch onduidelijk, maar je weet in ieder geval iets.

Hoe omgaan met een man die hinkt op twee gedachten
Een man die twijfelt en de ene keer dit gedrag laat zien en de andere keer weer ander gedrag, daar kun je maar op één manier mee omgaan. Afstand nemen en het heft als vrouw in eigen hand nemen. Niet gaan zitten gissen. Je constateert bepaald gedrag dat onduidelijk is. De reden waarom doet er in feite niet toe. Kwel jezelf dus ook niet met allerlei vragen en betrek zijn gedrag al helemaal niet op jezelf.

De man hinkt op twee gedachten en daar kun jij vooralsnog geen garen mee spinnen. Laat hem eerst maar eens duidelijk worden in wat hij wil. En in de tussentijd bescherm jij jezelf door afstand te nemen en hem dit aan te geven. Zo ben jij in ieder geval wel duidelijk. Zolang als jij niet weet wat jij wilt, weet ik wel wat ik wil. Ik neem afstand van je, anders ga ik mee in jouw besluiteloosheid en dat is niet goed voor mij. Ik hoor je wel weer als je zover bent. Ik weet niet of ik er dan nog voor opensta.

Zo bewaak je je eigen gemoedsrust
Je druk gaan lopen maken als vrouw, als een man ander gedrag vertoont, zegt ook iets over jou. Je wilt de ander te graag en je bent bang hem kwijt te raken. Nooit bang zijn de ander kwijt te raken. Je hebt namelijk niets om kwijt te raken. Je kunt allen jezelf maar kwijtraken door bang te zijn een ander kwijt te raken.

Besluitvaardige groet, Claire top medium liveparagnosten.nl