Wat jij ziet

Wat jij ziet, ziet een ander nietWat jij ziet, ziet een ander niet. Wat de mens zo uniek maakt, dat elk mens verschillend is. Al lijkt het vaak wel dat we op elkaar lijken, qua kleding, qua doen en laten en wat we eten, om een paar dingen op te noemen. De werkelijkheid is dat jij iets totaal anders ziet, dan een ander. Als je dit van elkaar weet, wordt de wereld ineens zoveel mooier. Dan kun je de ander vragen wat die ziet. Zo verruim je je gezichtsbeeld. En komt er meer onderling begrip.

We weten niet wat een ander ziet
Al kijken 100 mensen naar exact hetzelfde punt, ze zien allemaal iets anders. Om daarna met elkaar bespreekbaar te maken wat een ieder ziet, zal een mooi en bijzonder spektakel geven. Probeer het maar eens, maar dan kom het.

Willen we wel zien wat een ander ziet
Zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel gevoel en zoveel meningen. Als jij van de ander hoort, dat die iets heel anders ziet, ga je daar op reageren. Vanuit jouw perspectief, vanuit jouw manier van kijken. Dit kunnen hele mooie gesprekken opleveren, maar evenzoveel ook niet. Zo ontstaan meningsverschillen. Elkaar een mening op willen leggen. Een ander aan gaan zien voor minder, een stempel opdrukken dat die het niet goed ziet.

Als we nu van elkaar weten dat we anders zien
Hoe mooi zou het niet zijn en welke effecten zou het geven op het samen leven met elkaar, als jij weet dat wat jij ziet, niet datgene is wat je buurman ziet. Dan gebeurt er toch iets in jou. Dan begrijp je elkaar toch ook ineens veel beter. Dan krijgen we toch veel meer begrip en respect voor elkaar!

We hebben verwachtingen
Helaas werkt het in de praktijk niet zo en leven velen met verwachtingen. Want als je niet ziet wat jij wilt zien, dan maakt jou dat boos en wordt er niet aan je verwachtingen voldaan. Het gevolg hiervan is dat jij anderen de les gaat lezen. Anderen gaat afwijzen, om hun gedrag. Van anderen bepaalde dingen verwacht, waarvan ze geen idee hebben. Zo zitten mensen vol met teleurstellingen en een leven dat niet is zoals ze zouden willen.

Alles start bij jezelf
Als je dit leest, ga een anders kijken naar alles wat je ziet. Jouw gevoel en brein maakt er een plaatje van en vult daar iets bij in. Dat is zoals het op dat moment voor jou is. Maar misschien is het wel helemaal niet zo. Of is het wel zo, maar heeft de ander er een ander beeld bij. Geef aan wat jij ziet en geef daarbij aan wat het met je doet. Zo geef je de ander niet het gevoel dat die het niet goed ziet. Zo kom je met elkaar in gesprek. Zo blijf je met elkaar in verbinding. Zo verruim je je eigen blik. Krijg je ook respect voor de ander zijn manier van kijken. Het geeft zoveel verlichting aan jezelf. En vind je dit lastig? Bel dan eens met een medium, een paragnost, een helderziende op www.liveparagnosten.nl Die zien nog veel meer dan jij. Die kunnen jou heel goed bijstaan in dit proces.

Alles begint bij jezelf. Als jij je blik wilt verruimen, omdat je constant met anderen in de clinch ligt. Omdat je het gevoel hebt te worden gemeden. Leg dat dan niet bij anderen neer. Kijk eens goed naar wat de reden hiervan zou kunnen zijn. Anderen hiervoor de schuld geven, daarmee zeg je dan, ik ben een slachtoffer van mijn omgeving. Ik ben goed zoals ik ben en verander niet. Ze nemen me maar zoals ik ben.

Jij mag zijn wie jij bent, dat klopt, echter als mensen jou onheus bejegenen kun je ook een keer in je eigen spiegel kijken. En dat gaat heel fijn samen met een top medium van www.liveparagnosten.nl

Durf jij deze uitdaging aan! Liefdevolle groet, Claire top medium liveparagnosten.nl