Psychologische onderdrukking

Psychologische Onderdrukking in relaties, we hebben het vaak niet in de gaten dat er sprake is van psychologische onderdrukking. Manipulatie is er daar een van, maar ook het vertellen van leugens. De ander negeren als je boos bent op die ander, allemaal vormen van psychologische onderdrukking

En het wordt ons de laatste tijd een stuk makkelijker gemaakt om psychologisch iemand in je macht te willen hebben. Vaak hebben we dit zelf niet door. Degene die het doet niet, maar ook degene die het overkomt niet. We communiceren veel meer met tussenkomst van een apparaat met elkaar en op dat apparaat, als een telefoon, laptop, pc zit een knop waarmee we de buitenwereld kunnen afsluiten. Op zich een heel mooi iets, alleen als we het gaan gebruiken om de macht over een ander te willen hebben, waarmee we contact hebben en iets ons niet zint, is de knop op een verkeerde manier gebruiken.

Bij psychologische onderdrukking is het ego de baas. Je moet het zien als iemand die jou wilt laten doen en zijn zoals die ander het wilt. Bij alles wordt commentaar geleverd. Een fatsoenlijk gesprek is bijna niet mogelijk en loopt altijd op ruzie uit. Er mankeert van alles aan jou. Je manier van lopen wordt bekritiseerd, je kleding. De manier waarop je lacht. De ander irriteert zich daar aan en zal jou dat laten weten ook. Je voelt wel dat er iets is, je kunt je vinger er niet opleggen. Want als je er een keer iets van zegt, wimpelt de ander het weg. Dan ontstaat er een impasse en start een periode van elkaar negeren. Zelfs elkaar negeren is eigenlijk al psychologische onderdrukking.

Diegene die de macht wilt hebben, laat niets meer van zich horen. Kan je zelfs overal blokkeren, zodat je niet in staat bent contact te zoeken. Diegene die het lijdend voorwerp is, zal in eerste instantie ook niet de behoefte hebben iets te willen doen, maar naarmate de tijd verstrijkt, komt er een gevoel van angst. Ik zal de ander toch niet kwijtraken en willen we contact. Maar dat kan niet, want we zijn geblokt.

Diegene die zich schuilhoudt wilt controle over de ander, die bepaalt de regels. Diegene die het betreft begint aan zichzelf te twijfelen. Zie ik het nu allemaal wel goed, ligt het niet aan mijzelf? Ik weet toch zeker dat die ander gelogen heeft, weet ik dat wel zeker? Zo ontstaat psychologische mishandeling. Diegene die verwart achterblijft, ziet niet meer helder wat er gebeurt en dat is nu precies wat de ander wilt veroorzaken. Vaak zoeken we dan hulp bij een medium of paragnost op Live Paragnosten. We willen weten wat er speelt en nog geen notie dat de ander bezig is met psychologische onderdrukking.

Het is een vorm van intimiderend gedrag, de ander in controle te willen hebben. Die wordt op geen enkele manier serieus genomen. In relaties gebeurt dit vaak met gevolgen van oplopen van veel stress en een trauma. Vaak waarschuwt de buitenwereld diegene die het overkomt, maar die is zo verstrikt geraakt, dat die niemand meer gelooft.

De enige manier dit zelf in te zien en voor te zijn, is in jezelf te geloven, altijd. Jouw gevoel liegt niet. Dus bij het minste geringste gevoel van enige twijfel, weet dat jouw gevoel goed zit en de ander een machtsspelletje aan het spelen is. Mediums en paragnosten laten je dat zien als je ze consulteert, die maken het voor jou zichtbaar. En hoe moeilijk het dan ook voor je is, liever de waarheid horen tijdens een spiritueel consult, dan iets op je mouw gespeld krijgen.

Een medium of paragnost heeft de plicht in deze jou te behoeden, want psychologische onderdrukking kan je tekenen voor het leven.

Medium Claire