Hooggevoelig!

HooggevoeligHooggevoelig! Hoe houd je energie van anderen buiten de deur? Als mens kun je niet met iedereen vrienden zijn. Je hebt als mens zo je voorkeuren. Met de een kun je veel beter opschieten, dan met de ander. Nu hebben we gelukkig de mogelijkheid mensen in ons leven toe te laten of niet, soms ook niet. Collega’s op het werk kies je immers niet zelf en familie krijg je er bij.

Bij de ene persoon zul je je fijner voelen, dan bij de ander. Dit heeft alles te maken met de energie die de mens uitstraalt. De energie is verbonden met het gedrag van de mens. Dat betekent dat de manier waarop jij in het leven staat, een tegenovergestelde manier kan zijn van iemand die in jouw leven is. Zelfs dan hoeven energieën niet met elkaar te botsen.

Toch zul je elke dag ervaren, als je bewust in het leven staat, dat sommige mensen je leegzuigen, door hun manier van doen, hun manier van praten. En je bent blij als de persoon weer vertrekt. Als je dit ervaart bij jezelf, grote kans dat deze persoon rondloopt met andere energie dan jij. Die energie hoeft niet direct negatief te zijn, het heeft een bepaald effect op jou.

Vaak zijn het hooggevoelige mensen die de energie van een ander heel goed oppikken. Het zit ook al in de naam. Hun gevoel is hoog, hoger dan bij andere mensen, zo zal een hooggevoelig persoon dus ook veel meer oppikken van anderen. Het is het zenuwstelsel dat dan heel gevoelig is. Dat zenuwgestel pikt dan iets op, sneller dan bij andere mensen het geval is, dan moet datgene wat wordt opgepikt, afgevoerd worden en al die indrukken blijven bij hooggevoelige mensen langer hangen.

Je beschermen als je hooggevoelig bent tegen energie van anderen, kun je als volgt aanpakken. Jezelf gaan leren kennen, door en door. Zo kom je dicht bij jezelf. Begin je zicht te krijgen op welke emoties in jou een bepaalde reactie oproepen. Door inzicht in je zelf te krijgen, wat je overigens heel mooi samen met een online medium of online paragnost zou kunnen doen van Live Paragnosten, ga je jezelf steeds beter begrijpen.

En jezelf beter begrijpen is de sleutel om energie van anderen buiten de deur te houden, zodat jij voor jezelf in balans blijft. Als je in de gaten krijgt dat een ander oude pijn bij jou triggert met daaraan gekoppelde emoties, kun je er voor zorgen dat je de ander meegeeft om niet meer op die manier bijvoorbeeld te praten, of het onderwerp voortaan te laten rusten.

Ook kun je er voor kiezen contacten met anderen te veranderen. Minder frequent bij elkaar komen bijvoorbeeld, waardoor jijzelf meer tijd hebt om in je kracht te blijven staan. Maar met name het onderkennen van je eigen pijn met daarbij behorende emoties, die aanpakken, loslaten en met anderen daar geen aandacht meer aan schenken, gaat jou al enorm veel helpen.

Maar als je nu niet weet wat jou triggert? Dat het je nog niet is gelukt om er zelf achter te komen, waardoor je energie je wordt ontnomen? Dan is het wellicht een heel goed idee een coach, counselor, een ervaringsdeskundige te raadplegen. Deze kun je vinden op Live Paragnosten. Zij weten als geen ander jou te begeleiden bij je hooggevoeligheid.

De top consulenten van Live Paragnosten vertellen je graag hoe je energie van anderen buiten de deur kunt houden. Ze begeleiden je daarbij. Wel zo makkelijk coaching online. Het gevolg van deze online coaching is dat jij veel beter je energie voor jezelf kunt bewaren, waardoor je aan het einde van de dag niet helemaal op bent en vermoeid.

Er zijn dus oplossingen als je hooggevoelig bent om de energie van anderen buiten de deur te houden. Pleeg er een telefoontje aan met een van de spirituele kanjers van Live Paragnosten.

Medium Claire