Hoe bang ben jij voor de liefde?

Hoe bang ben jij voor de liefde?Hoe bang ben jij voor de liefde? Ondanks dat de liefde het mooiste is wat je maar kunt bedenken, kunnen we zomaar heel bang zijn voor de liefde. Dit in de gaten hebben, in het begin vaak niet. We zijn op een leeftijd dat we naar anderen kijken en daar samen wel iets mee zouden willen. Als dan een ander interesse toont, kunnen we alle kanten gaan opschieten, bang voor de liefde.

Ook mensen van middelbare leeftijd kunnen bang zijn voor de liefde. Na teleurstellingen er niet meer in geloven dat de ware nog komt. Of dat je jezelf afsluit voor een partner, om maar niet opnieuw te worden gekwetst. En aan de andere kant er intens naar verlangen.

De dualiteit van de liefde. Partnerloos rondlopen, je er voor schamen. Naar familiefeestjes, bruiloften alleen moeten gaan, met een gevoel van, dit hoort niet. Ik wil zo dolgraag een maatje, ik wil niet er alleen voor staan. Maar als de liefde om de hoek komt kijken er niet aan toe durven geven.

Angst voor de liefde ontstaat vaak na een paar keer gekwetst te zijn geweest en niemand wil die pijn nog een keer opnieuw voelen. Zo worden we uiterst voorzichtig iemand toe te laten. Zo starten we heel voorzichtig iets nieuws, meestal geven we dan aan eerst voor een vriendschap te willen gaan. Dat voelt veiliger, kun je gepaste afstand bewaren. Of het de oplossing is, of je gedachten er dan wel op de juiste manier mee om kunnen gaan, meestal niet.

Het aard van het beestje om liefde toe te laten, heeft moeite met de liefde voor zichzelf. Zolang je jezelf niet compleet hebt ondergedompeld in de liefde, blijf je bang voor de liefde en ontzeg je je heel veel in het leven.

De manier waarop jij dan zelf naar de liefde kijkt, en de manier waarop je er mee omgaat, daar ligt de verandering. Diegene die zich aandient, moet direct de ware zijn, voorbijgaand aan het feit of deze persoon voor jou wel de juiste is. Je direct compleet geven aan de ander, is ook een eigenschap van diegenen die bang zijn voor de liefde. Compleet klaarstaan voor de ander, gebeurt ook vaak door diegenen die bang zijn voor de liefde.

Als je bang bent voor de liefde, heb je een verkeerd beeld over de liefde. Je vindt jezelf niet lief genoeg, goed genoeg, mooi genoeg. Je wijst jezelf op alle fronten af en hoopt maar dat een ander jou leuk gaat vinden en dan ben je blij dat er iemand komt.

In de relatie stel je je klein en onzichtbaar op. Ja, die eerste paar maanden, toen ik mij er nog niet zo mee bezig hield, toen genoot ik er van. Toen voelde ik dat ik vleugels had. Maar toen ik er eenmaal voor ging, was dat gevoel weg en ben ik bang dat ik de ander weer kwijt ga raken. Het gevolg van je klein maken in een relatie, gaat gekwetstheid opleveren. De ander mist dat hele leuke mens die hij zag en leerde kennen.

Jouw energie die angstig is, drukt een stempel op de relatie. Als je dit in de gaten hebt, is het tijd voor de verandering. Dan ben je zover dat je eigenlijk nooit meer bang hoeft te zijn voor de liefde. Laat je dit uitleggen door online mediums en online paragnosten van Live Paragnosten. Zij zijn hierin gespecialiseerd. Zien direct wat er aan de hand is en waarom relaties in jouw leven niet willen lukken.

De online mediums en paragnosten zullen je graag alles vertellen. Hoe het komt dat je bang bent geworden voor de liefde, maar zeker ook hoe je van deze angst af kunt komen, om eindelijk te gaan genieten van de liefde. Bel ze gerust.

Medium Claire